Start i vuggestuen

 

 

 Velkommen til vuggestuen i Lønhuset.

Vi håber at dit/jeres barn falder godt til hos os. Vuggestuen er en del af den integrerede institution Lønhuset, som har en normering på 24-26 vuggestuebørn, 44-46 børnehavebørn samt 8 specialbørn.

Vi er beliggende Løngangsgade 19, 3400 Hillerød.

Vores tlf.nr. 72324390 og e-mail: psso@hillerod.dk.

I skal ringe til Lønhuset og aftale nærmere omkring dato og tid for jeres barns opstart.

Dit/jeres barn bliver tilknyttet en kontaktperson, som vil tage imod jer på første dag på et aftalt tidspunkt.

Vuggestuen rummer 2 stuer Kareten og Møntporten som hver har et stort grupperum som er indrettet med forskellige aktivitetsmuligheder.

Personalet i vuggestuen er: Hanne S, Hanne N, Lene, Susanne, Mirella & Ninett.

Opstart i vuggestuen.

Det er forskelligt, hvordan børn reagerer, når de begynder i vuggestue, men det er vigtigt, at barnet får lov til at se os an og erfare, at det altid bliver hentet igen.

Derfor forventer vi, at I som forældre afser tid til, at opstarten bliver så optimal som mulig for jeres barn. Vi ser gerne, at en af jer bliver sammen med barnet de første dage, og derefter lader barnet være her et par timer om dagen uden jer. Vi tilpasser indkøringen efter jeres barns behov og øger langsomt tiden i takt med at jeres barn virker tryg.

I aftaler nærmere med stuen omkring opstart og mødetid.

1.      dag møder I ind på et aftalt tidspunkt som passer ift. barnets rytme. Vi afsætter tid af til at kunne tale med dig/jer om jeres barn og dets behov samt fortæller lidt om vores rytme i vuggestuen og hvad I kan forvente.

2.      dag møder I ind på et aftalt tidspunkt og er på besøg en lille times tid (45 min.).

3.      dag møder I ind på et aftalt tidspunkt og barnet bliver alene tilbage imens du går en tur på 15-20 minutter og barnet er sammen med pædagogen.

4.      dag møder I ind på et aftalt tidspunkt og barnet bliver i et givent tidsrum som i sammen vurderer er hensigtsmæssigt.

5.      Herefter øges barnets tid alene alt efter hvordan det reagerer på sin nye hverdag i Lønhuset.

Vi har stor forståelse for, at det kan være svært for jer som forældre at aflevere jeres lille pus til os. Derfor gør vi meget ud af dagligt at have en god dialog med jer. Det er vigtigt for os at få at vide, hvordan jeres barn har haft det derhjemme (f.eks. hvis barnet har sovet dårligt). Ligeledes vil vi selvfølgelig fortælle jer, hvordan jeres barn har haft det i løbet af dagen. I er altid velkomne til at ringe og høre, hvordan jeres barn har det. Det vigtigste for os er, at I føler jer trygge ved, at jeres barn er hos os.

I vuggestuen tager vi hensyn til det lille nye barns specielle behov, soverytme, spisetider, madvaner og generelle udvikling. Vi har stor fokus på at give det enkelte barn den omsorg og tryghed, som det har brug for. Vi arbejder på, at jeres barn får en god og positiv udvikling motorisk og sprogligt samt knytter sociale relationer til deres små venner og til personalet.

Børneroden/Stamkort.

I skal udfylde et stamkort til brug for personalet. På kortet skal I oplyse telefonnumre, læge, vaccinationer m.v. Det er vigtigt, at vi altid kan få fat i jer, så husk altid at oplyse hvis der sker ændringer. I skal benytte jer af vores digitale platform Børneroden, hvor I udfylder barnets stamkort. I skal logge på med NEMid første gang og så laver I nyt brugernavn og adgangskode. I kan hente en app der giver mulighed for at logge på via telefonen. Dog får man mest udbytte af at logge på via en stationær computer. I får udleveret en vejledning til at logge på.

Billeder.

Det er altid en god ide at medbringe nogle billeder af den nærmeste familie i en lille bog eller lignende.

Det er et godt udgangspunkt for dialoger med barnet.

Aflevering og afhentning.

Når barnet har fået overtøjet af, afleveres barnet til en voksen. Det er vigtigt for barnet, at vi har en god afleverings/afhentningssituation, hvor vi får sagt goddag / farvel, til hinanden. Det er vigtigt, at aflevering og afhentning ikke trækkes ud – f.eks. max 10 minutter. Da dette kan gøre det sværere for jeres barn.

I tjekker ind og ud på vores iPads der hænger i gangen når man er kommet ind ad hoveddøren.

Husk at orientere os, hvis andre skal hente jeres barn, eller I bliver forsinket når I skal hente barnet.

Vores morgensamling starter kl. 9.00 og det virker forstyrrende for de øvrige børn såfremt et barn bliver afleveret efter vi er gået i gang. Har I brug for en morgen hvor i kan sove lidt længere er I velkomne til at komme efter kl. 9.30.

 

En typisk dag i vuggestuen.

 

Kl. 6.45:

Børnene modtages fælles på Tårnet (børnehaven)

 

Kl. 8.00:

Vuggestuen går ned på egne stuer og fordeler sig efter hvor mange børn og voksne som er mødt ind. Nogle af de yngste børn sover deres første lur.

 

Kl. 9.00:

Vi holder formiddagssamling, hvor vi først spiser og får lidt at drikke. Vi snakker om, hvad vi skal lave i dag, og børnene fortæller om små og store ting. Derefter synger eller læser vi historie og leger med sproget gennem rim og remser.

 

Kl. 9.30 – 10.45:

I dette tidsrum foregår forskellige planlagte pædagogiske aktiviteter ud fra et givent læreplanstema. Nogle af de yngste sover deres 1. lur.

 

Kl. 11.00:

Vi spiser frokost.

 

Kl. ca. 12.00 – 14.00:

Børnene puttes og sover til middag til de vågner.

 

Kl. ca. 14.00 – 16:

Børnene vågner på skift, og vi spiser eftermiddagsmad. Børnene leget på stuen eller udenfor på legepladsen.

De yngste børn sover deres 2. lur.

 

Kl. 16.00-17.00:

Lukker fælles på fælles stue vi i Tårnet, børnehaven. Vi lukker kl. 17.00 mandag- torsdag og kl. 16.15 om fredagen.

Mad og måltider i vuggestuen.

Små børn har brug for mange måltider i løbet af dagen, derfor tilbydes vuggestuebarnet hver 2½ -3 time et måltid.

 

Sund og nærende kost

Vi er så heldige at have vores egen køkkendame som laver mad til alle børn og voksne i Lønhuset. Til måltidet tilbydes mælk og vand. Sundhedsstyrelsen anbefalinger lyder på 1½ deciliter mælk til barnet om dagen.

Vi arbejder ud fra, at maden er varieret sammensat, så barnet får de vitaminer og mineraler det har behov for. Vi efterlever fødevarestyrelsens anbefalinger om de 8 kostråd, samt forsøger at købe så meget økologisk som muligt – pt. er 90 % økologiske dagligvarer.

Skiftetøj.

 Garderoben skal indeholde:

-          Altid mindst et sæt skiftetøj (bukser, bluse, strømper)

-          To sæt undertøj

-          Regntøj og gummistøvler

-          Hjemmesko

-          Overtøj efter årstiden

-          Fodtøj efter årstiden

-          Sut

-          Evt. sovedyr

 

Der skal være navn i alt tøj samt sko! Undgå snore og lign. i børnenes tøj, som kan sætte sig fast i legeredskaber!

Bleer.
I skal selv medbringe bleer til jeres barn og løbende fylde op i kurven på badeværelset. Så husk at tjekke barnets kurv på badeværelset jævnligt.
Middagssøvn.

Vuggestuebørn har brug for at sove til middag eller bare hvile sig. Vuggestuen har krybber og barnevogne, til de børn som er under 2 år. Børn over 2 år sover i lave krybber uden at være spændt fast og hvor de selv kan stå ud.

Har barnet sin egen vogn med, bruger vi gerne den.

Område Midt har en søvnpolitik, vi vækker ikke barnet. Vil I høre mere om den kan I spørge personalet.

Sygdom.

Hvis jeres barn bliver syg i løbet af dagen, ringer vi efter jer. Hvis jeres barn er syg hjemme, skal I give os besked (helst inden kl. 9.00). Har barnet opkast eller diare anbefaler vi at de blive hjemme til afføring er normal og de har haft 48 timer uden opkast.

Barnet kan komme i vuggestue når det er frisk nok til at indgå og deltage i dagens aktiviteter på lige fod med de øvrige børn.

Husk at give besked ved smitsomme sygdomme.

Medicin.

Hvis jeres barn er kronisk syg og har brug for medicin, mens det er i vuggestue, skal I medbringe en lægeinstruks fra den læge, der har udskrevet medicinen. Vi må ikke give medicin for f.eks. infektioner såsom penicillin

Fødselsdag.

Vi vil gerne være med til at fejre jeres barns fødselsdag. Den kan fejres i vuggestuen, nærmere aftale laves med personalet. Husk at tage højde for Lønhusets sukkerpolitik.

 

 

Ferie/fridag og lukkedag.

Holder barnet fridage eller ferie, vil vi gerne orienteres.

Ved planlægning af hovedferierne, skal I logge på Børneroden og overholde deadline for tilbagemelding. Det er vigtigt for planlægningen af personalets afspadsering/ferie samt prioritering af ressourcerne fordelt gennem året.

Jeres små børn er ikke omfattet af nogen ferielov, men vi forventer, at jeres barn holder sommerferie sammen med jer. Små børn har brug for ferie og pause fra hverdagen samt nærvær fra de tætteste omsorgspersoner. Vi anbefaler, at barnet holder 2-3 ugers sommerferie samt 3 uger fordelt ud over resten af ferieåret. Det er vigtigt, at barnet får mulighed for at ”lade op” til at møde vuggestuelivets krav og udfordringer.

 

Opslagstavler og gallerihylde.

I gangen ved hoveddøren er der opsat opslagstavler, som indeholder oplysninger om aktiviteter, nyt fra køkkenet og vigtige informationer fra dagligdagen. Samt en oversigt med billeder over personalet.

 

Åbningstider.

Mandag – torsdag ………………     6.45 - 17:00

Fredag …………………………..           6.45 - 16.15

 

Lukkedage 2018

Dagen efter Kristi Himmelfartsdag 

Grundlovsdag (her tilbydes ikke sampasning)

Juleaftensdag (her tilbydes ikke sampasning)

Nytårsaftensdag (d. 31. december)

 

 

Med venlig hilsen Personalet